1 βράδυ & 2 ώρεςΧρόνος Εκτέλεσης |
4Μερίδες |
2Βαθμός Δυσκολίας |
— Υλικά —
|
|
|
|
|
|
|
— Εκτέλεση —
- Από το προηγούμενο βράδυ μουλιάζουμε τα ρεβίθια και όσο μπορούμε τα τρίβουμε μεταξύ τους. Στραγγίζουμε καλά το νερό και τα ξεπλένουμε.
- Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τις πιπεριές ψιλοκομμένες, το σκόρδο και σωτάρουμε για 4′ – 5′.
- Προσθέτουμε τα ρεβίθια και συνεχίζουμε το σωτάρισμα για άλλα 2′. Γεμίζουμε βραστό νερό μέχρι να τα σκεπάσει καλά, αλάτι & πιπέρι.
- Σιγοβράζουμε για 1 1/2 ώρα με κλειστό καπάκι, ελέγχοντας μήπως θέλει επιπλέον νερό.
- Αφού μαγειρευτούν, προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού, αλατοπίπερο, θυμάρι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να μαλακώσουν τα ρεβίθια.
Γιάννης Λογδανίδης
Τελευταίες δημοσιεύσεις από: Γιάννης Λογδανίδης (Αρθρογραφία)
- Πατάτες γιαχνί με σπανάκι - 26/05/2020
- Μοσχαράκι Πρασοσέλινο - 25/05/2020
- Brownie με Αλεύρι Ολικής - 13/05/2020