20′Χρόνος Εκτέλεσης |
6-8Μερίδες |
1Βαθμός Δυσκολίας |
— Υλικά —
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
— Εκτέλεση —
- Καθαρίζουμε τα καλαμάρια και ξεχωρίζουμε τα κεφάλια.
- Ψιλοκόβουμε τα κεφάλια και τα πλοκάμια.
- Σε μια κατσαρόλα ή σοτέλα, σοτάρουμε σε λίγο ελαιόλαδο το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το σκόρδο και την ψιλοκομμένη πιπεριά για 2 – 3 λεπτά. Έπειτα προσθέτουμε τα πλοκάμια και τα κεφάλια από τα καλαμάρια και συνεχίζουμε για άλλα 3 – 4 λεπτά. Προσθέτουμε το ρύζι κι ανακατεύουμε για 2’, σβήνουμε με το ούζο και ανακατεύουμε συνεχώς για 1 – 2 λεπτά. Σκεπάζουμε με βραστό νερό μέχρι να καλυφθεί το ρύζι. Σιγοβράζουμε με ανοιχτό καπάκι μέχρι να εξατμιστεί το νερό. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει και προσθέτουμε το ψιλοκομμένο άνιθο, αλάτι και πιπέρι δοκιμάζοντας σιγά – σιγά για να μην γίνει αλμυρό.
- Μόλις κρυώσει η γέμιση, γεμίζουμε τα καλαμάρια με ένα κουτάλι και τα κλείνουμε με μια οδοντογλυφίδα.
- Διαλύουμε τον πελτέ, με νερό, ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι.
- Τοποθετούμε τα γεμιστά καλαμάρια σε ένα ταψί και περιχύνουμε με τον πελτέ που διαλύσαμε, μέχρι να τα καλύψει περίπου στα 2/3. Αλατοπιπερώνουμε.
- Σκεπάζουμε τα καλαμάρια με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30’. Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για άλλα 30’.
Γιάννης Λογδανίδης
Τελευταίες δημοσιεύσεις από: Γιάννης Λογδανίδης (Αρθρογραφία)
- Πατάτες γιαχνί με σπανάκι - 26/05/2020
- Μοσχαράκι Πρασοσέλινο - 25/05/2020
- Brownie με Αλεύρι Ολικής - 13/05/2020