Δήλωση Σταύρου Αραχωβίτη, Βουλευτή Λακωνίας ΣΥΡΙΖΑ, Συντονιστή ΕΠΕΚΕ Αγροτ. Ανάπτυξης :
“Τώρα επιτέλους εξηγείται η κωλυσιεργία που διανθίστηκε με ανεκπλήρωτες «επίσημες» ανακοινώσεις και «προσωπικές» δεσμεύσεις από την ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων για τη στήριξη των αιγοπροβατοτρόφων.
Ήταν, από τη μία, η πολιτική επιλογή της ηγεσίας του Υπουργείου για στήριξη πολύ κατώτερη της οικονομικής ζημιάς που έχουν υποστεί οι αιγοπροβατοτρόφοι. Ήταν όμως τελικά και δική της επιλογή να είναι αυτή η στήριξη πολύ κατώτερη και από το 2018 (κομμένη κατά 25%), όταν σε δημοσιονομικές συνθήκες δυσκολότερες και χωρίς να υπάρχει πανδημία, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ενίσχυσε τους αιγοπροβατοτρόφους με 42 εκατ. ευρώ μέσω του μηχανισμού «de minimis», που αντιστοιχούσαν σε 1 ευρώ περισσότερα ανά ζώο, με ελάχιστη προϋπόθεση την παράδοση, τουλάχιστον 1 κιλού γάλακτος.
Απ’ όπου και να το εξέτασαν λοιπόν στην κυβέρνηση της ΝΔ, οι συγκρίσεις με τις πραγματικές συνέπειες της πανδημίας στην κτηνοτροφία είναι αμείλικτες και αναπάντητες.
Ήταν αυτές οι συγκρίσεις λοιπόν που περιέπλεκαν τους πολλαπλασιασμούς και τις διαιρέσεις ώστε να δοθεί -όταν δοθεί- από το ΥπΑΑΤ η «κολοβή» στήριξη για τους αιγοπροβατοτρόφους, με σκληρούς όρους και περιορισμούς (παράδοση 100 κιλά γάλακτος τουλάχιστον).”

Agrovoice News

Τελευταίες δημοσιεύσεις από: Agrovoice News (Αρθρογραφία)
- Νίκος Παπαθανάσης: Στο Πρόγραμμα Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση του ΕΣΠΑ η εγκατάσταση φωτοβολταϊκών με δικαιούχο την Ενεργειακή Κοινότητα του Δήμου Κοζάνης - 07/10/2024
- «20 Χρόνια Καλλιστώ»: Μια διήμερη γιορτή στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης - 07/10/2024
- Βραβεία Ε.Ε.Α.: Έφτασε η μεγάλη ώρα για τη γιορτή της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας - 07/10/2024