Αντιδράσεις τόσο στους αγρότες όσο και σε Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας προκάλεσαν οι δηλώσεις του κ. Βρούτση αναφορικά με την πρόθεση της κυβέρνησης να αυξήσει τις ασφαλιστικές εισφορές στον αγροτικό κλάδο.
Από την πλευρά της, η Αξιωματική Αντιπολίτευση, εξέδωσε νέα ανακοίνωση με την οποία “καυτηριάζει” τους χειρισμούς της κυβέρνησης, αναφέροντας τα παρακάτω :
“Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας φαίνεται ότι έχει πάρει οριστικό διαζύγιο από τις έννοιες της σοβαρότητας και της αλήθειας. Ενώ επί μέρες κυκλοφορούν δημοσιεύματα περί διπλασιασμού των ασφαλιστικών εισφορών των αγροτών, χωρίς να υπάρξει ούτε μία διάψευση από πλευράς της, φθάνει στο σημείο να κατηγορεί την Αξιωματική Αντιπολίτευση μέσω του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Βρούτση για ανευθυνότητα και επιπολαιότητα.
Φανταζόμαστε ότι για την ίδια ανευθυνότητα κατηγορεί και τον βουλευτή της ΝΔ κ. Μπαρτζώκα που κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή με θέμα “Δημοσιεύματα του Εγχώριου Τύπου κάνουν λόγο για ασύμμετρη επιβάρυνση των αγροτών, επικαλούμενα τις επικείμενες αλλαγές στον τρόπο υπολογισμού των ασφαλιστικών εισφορών”και τον συνάδελφο του κ. Κωτσό που εξέδωσε δελτίο τύπου όπου αναφέρει ότι “έχει αναστατωθεί ο αγροτικός κόσμος κι’ ότι υπάρχουν έντονες διαμαρτυρίες” και ότι “αρκετοί είναι αυτοί που αδυνατούν να καταβάλλουν ακόμη και τη σημερινή κατώτατη εισφορά των 114 ευρώ/μήνα”
Είναι προφανές ότι κάτω από την πίεση και την θύελλα των αντιδράσεων που έχουν επικρατήσει στον αγροτικό κόσμο για τον κυοφορούμενο διπλασιασμό των αγροτικών εισφορών, η κυβέρνηση ανέκρουσε πρύμναν, χωρίς όμως να δεσμεύεται ότι οι ασφαλιστικές εισφορές των αγροτών δεν θα αυξηθούν.
ΤΜΗΜΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΥΡΙΖΑ”