Μαρία Κοτζακόλιου, Μ.Τετάρτη 15 Απριλίου 2020
Οι Έλληνες είμαστε ιδιαίτερα συνδεδεμένοι με το φαγητό και την κουζίνα. Κάθε εποχή, κάθε γιορτή, κάθε χαρά μας και κάθε λύπη, την έχουμε συσχετίσει με ένα φαγητό ή γλυκό. Είναι ένας τρόπος να δείξουμε την αγάπη μας, την έγνοια μας και την εκτίμησή μας στους ανθρώπους που γεμίζουν τη ζωή μας.
Οι περισσότεροι είμαστε ερασιτέχνες στην κουζίνα, χωρίς πολλές εξειδικευμένες γνώσεις, γνώστες των συνταγών που περνούν από γενιά σε γενιά. Υπάρχουν, όμως και αυτοί που έχουν σπουδάσει το αντικείμενο. Που μπορούν να συνδυάσουν τροφές και υφές και να κάνουν το φαγητό μια γευστική εμπειρία.
Ένα από αυτά τα άτομα είναι ο Γιάννης Λογδανίδης. Έχει αποφοιτήσει από το Ι.Ι.Ε.Κ. ΔΕΛΤΑ Θεσσαλονίκης το 2001, έχει εργαστεί σε μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες, υπήρξε αρχιμάγειρας στη Σχολή Ικάρων, Executive Chef και υπεύθυνος τροφοδοσίας στις φοιτητικές λέσχες Γρεβενών. Διετέλεσε καθηγητής Μαγειρικής Τέχνης στο Δ.Ι.Ε.Κ. Γρεβενών, είναι μέλος του Chef Club Βορείου Ελλάδος κι επίσημος συνεργάτης του Εθνικού Ιδρύματος Ενότητας. Είναι παντρεμένος με την κα. Εύα Κάλντη κι έχουν αποκτήσει δύο αγόρια, τον Σωκράτη και τον Άγγελο.
Ο Γιάννης Λογδανίδης με την οικογένειά του, αποφάσισε να μην εγκαταλείψει την περιοχή, αλλά ούτε και την αγάπη του για την μαγειρική. Από το 2016 λειτουργεί την δική του επιχείρηση, ένα παραδοσιακό μαγειρείο στην πόλη της Πτολεμαΐδας.
«Το Σπιτικό», το όνομα του μαγειρείου, είναι αυτό ακριβώς που ορίζει η ονομασία του. Σπιτικό φαγητό. Με αγνά υλικά, τοπικά προϊόντα και πολλή αγάπη, προετοιμάζονται γεύματα κάθε μέρα, που καλύπτουν τις γευστικές απαιτήσεις όλων των πελατών του, ενώ υπάρχει και γκάμα επιλογών στα πιάτα ημέρας. «Το Σπιτικό» αποτελεί λύση για όσους δεν πρόλαβαν να μαγειρέψουν, αλλά θέλουν σπιτικό φαγητό, για τα άτομα που εργάζονται πολύ και δεν έχουν χρόνο να αφιερώσουν στην κουζίνα, για άτομα μεγάλης ηλικίας που η μαγειρική τους δεινότητα έχει μειωθεί, αλλά και γι’ αυτούς που θέλουν να γευτούν παραδοσιακά καλομαγειρεμένα φαγητά.
Στο σημείο αυτό έρχεται το δικό μας «πάντρεμα». Το Agrovoice.gr και ο Γιάννης Λογδανίδης .
Σε ειδική ενότητα από σήμερα το απόγευμα στο Agrovoice.gr, στις Παραδοσιακές Συνταγές, θα σας δίνουμε ιδέες για το φαγητό που μπορείτε να ετοιμάσετε καθημερινά, με Ελληνικά προϊόντα, παραδοσιακές γεύσεις, ενώ στην πορεία θα κάνουμε ένα γευστικό ταξίδι σε όλη τη χώρα, μαθαίνοντας συνταγές και μαγειρικές παραδόσεις, από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη. Στο μαγειρικό αυτό ταξίδι έχουμε – κι έχετε – να μάθουμε πολλά. Σας περιμένουμε …

Μαρία Κοτζακόλιου
